CALFERT–15CaO/B

 Kalsiyum (Ca) eksikliği bitkinin gelişim sürecinde ve yetiştirme ortamında yeterince kalsiyumun bulunmamasından kaynaklanarak bitki için hayati sorunlar teşkil eden bir durumdur. Bitki bünyesinde kalsiyumun hareketliliği oldukça kısıtlı olduğu için meyvelerde eksiklik sıklıkla görülmektedir. Bunun nedenleri; kalsiyumunun bitki bünyesindeki taşınım problemleri, sulamada meydana gelen sıkıntılar veya potaslı ve azotlu gübrelerin gereğinden fazla kullanımı olarak sıralanabilir. Bu gibi olumsuz şartlarda uygun bir sulama programı ile birlikte  CALFERT uygulanması ile bitkinin ihtiyaç duyduğu kalsiyumun optimum şartlarda alımı sağlanmış olur. İçeriğinde bulunan Bor, diğer alternatiflere göre  kalsiyumun alımını en kolay ve hızlı şekilde gerçekleştirmiş olur.